Λευκοκίτρινο και διαυγές χρώμα, έντονα ανθικά αρώματα γιασεμιού. Μαλακό στο στόμα αλλά επίμονο, δημιουργεί την προσδοκία της επόμενης γουλιάς. Η διακριτική του οξύτητα σε συνδυασμό με τον αρωματικό του χαρακτήρα, τιθασεύει με ευκολία τις οινικά δύστροπες εξωτικές κουζίνες...
Είναι συναρπαστικό πώς το χαρακτηριστικό Ρωμέικο και τον παραδοσιακό κρητικό Μαρουβά εξελίχθηκαν σε ένα μοντέρνο, απαλό ροζέ, γεμάτο φρεσκάδα και φρούτο. Αυτό το φαινόμενο απαιτεί αρκετή εξήγηση. Από την άλλη, το ερυθρό σταφύλι της Χανίωτης ποικιλίας αναδεικνύει ένα εντελώς καινούριο πρόσωπο τα τελε..
Το Κοτσιφάλι είναι μια ποικιλία σταφυλιού που ξεχωρίζει στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη. Η καλλιέργειά του είναι επιτυχημένη και συχνά συνδυάζεται με την ποικιλία Μανδηλάρι. Το μικρό οινοποιείο της Ενδοχώρας επιλέγει να αναδείξει τον μαλακό, πλούσιο χαρακτήρα του Κοτσιφάλι μέσω μονοποικιλιακών πρ..